Oude steden

42 Resultaten gevonden

42 Resultaten gevonden
42 Resultaten gevonden
 • Old Town

  Winterthur is mentioned in documents as early as 1180. At that time, the Romans called this settlement Vitudurum. The compact rows of houses, the alleys and lanes, backyards and squares make for charming excursions.
  Meer info over: + Old Town
 • Stad Solothurn - St. Ursenkathedraal

  Solothurn staat bekend als de mooiste barokstad van Zwitserland. De bezienswaardige gebouwen stammen uit verschillende periodes, van de tijdklokkentoren uit de eerste helft van de twaalfde eeuw tot aan de barok-classicistische St. Ursenkathedraal uit 1773.
  Meer info over: + Stad Solothurn - St. Ursenkathedraal
 • Oude binnenstad en kathedraal Saint-Pierre

  Genève, vanwege zijn multiculturele karakter ook wel de kleinste metropool genoemd, heeft een levendige oude binnenstad met wijnhuizen, kunstgalerieën en antiquiteitswinkeltjes. Bovenop de heuvel troont de kathedraal Saint-Pierre.
  Meer info over: + Oude binnenstad en kathedraal Saint-Pierre
 • Kathedraal Notre-Dame

  In de oude binnenstad van Lausanne staan indrukwekkende gebouwen uit de Middeleeuwen, zoals de beroemde kathedraal Notre-Dame. Ook verder heeft deze charmante stad aan het Meer van Genève heel veel te bieden. Zoals bijvoorbeeld de eerste berg-ondergrondse van Zwitserland.
  Meer info over: + Kathedraal Notre-Dame
 • Vrouwenklooster kerk

  De kerk van het vrouwenklooster op de westelijke oever van de Limmat is met de groenige kerktoren een oriëntatiepunt in Zürich. Met name bekend zijn de vensterramen van Marc Chagall en Augusto Giacometti.
  Meer info over: + Vrouwenklooster kerk
 • Kasteel Chillon

  Op een rots aan de over van het Meer van Genève ligt het Kasteel Chillon. Deze waterburcht is het meest bezochte, historische gebouw van Zwitserland. Bijna vierhonderd jaar lang was Chillon residentie en winstgevend tolstation van de graven van Savoye.
  Meer info over: + Kasteel Chillon
 • Burchten van Bellinzona

  De drie kastelen van Bellinzona behoren tot de topattracties van Tessin, ze zijn uniek in het alpengebied en sinds 2000 UNESCO-Wereldcultuurerfgoed. Door de kastelen, muren, torens en poorten gaat van deze verdedigingswerken een sterke fascinatie uit.
  Meer info over: + Burchten van Bellinzona
 • Zytturm

  Dit beeldmerk van Zug is 52 meter hoog en is hoger dan alle andere oude torens. Het onderste deel werd in de oudste ringmuur gebouwd als eenvoudige toegang tot de stad. Hans Felder, architect van St. Oswald kerk, verhoogde de toren tussen 1478 en 1480.
  Meer info over: + Zytturm
 • Schaffhausen en de vesting Munot

  Een oude binnenstad met 171 erkers en kostbaar beschilderde huisgevels en een imposante vesting waarin sinds 1377 een wachter over de orde en veiligheid van de stad waakt. Een bezoek aan Schaffhausen is een ware historische belevenis.
  Meer info over: + Schaffhausen en de vesting Munot
 • Oude binnenstad van Bern

  Op een schiereiland in de Aare ligt de oude binnenstad van Bern, opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco en in het bezit van de langste overdekte winkelpromenade van Europa. Daarnaast behoort Bern tot de tien steden ter wereld met de hoogste levenskwaliteit.
  Meer info over: + Oude binnenstad van Bern
 • Bâtiment des Forces Motrices

  Het imposante cultuurcentrum Forrces Motrices drijft middenin de Rhône. De voormalige waterkrachtcentrale is tegenwoordig een gerenoveerde oase met theater, opera en expositieruimten die plaats bieden aan 950 mensen.
  Meer info over: + Bâtiment des Forces Motrices
 • Bisschoppelijke bibliotheek

  Abdij-district St. Gallen vormt met de schitterende barokke kathedraal een uniek historisch ensemble. De bisschoppelijke bibliotheek behoort tot de oudste en mooiste bibliotheken ter wereld.
  Meer info over: + Bisschoppelijke bibliotheek
 • Lievelingsplekken van bierliefhebber Dario

  De stad Bern staat voor hoge levenskwaliteit, ook omdat haar inwoners zo ontspannen omgaan met alles. Dario is een van hen. “Neem plaats voor een van de vele restaurants in de oude binnenstad, eet iets kleins en geniet gewoon van het leven – dat is het echte Bern.”
  Meer info over: + Lievelingsplekken van bierliefhebber Dario
 • Old City of Vevey

  The old city of Vevey is dotted with historical monuments and museums bearing witness to its rich heritage. In addition, a large variety of boutiques and craftsmen can be found in the narrow paved streets, displaying their know-how and wares.
  Meer info over: + Old City of Vevey
 • Stichtsgebied St.Gallen

  In St.Gallen is de geschiedenis overal waar je gaat waarneembaar. Het symbool van de stad is het St.Galler stichtsgebied met zijn barokke kathedraal, dat in 1983 samen met de bibliotheek en het stiftsarchief op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed werd gezet.
  Meer info over: + Stichtsgebied St.Gallen
 • Musegg-torens met Hof Hinter Musegg

  Drie symbolen domineren het historische beeld van de stad Luzern: de watertoren, de kapelbrug en de Musegg-muur. Vanaf het pad over de Musegg-muur heb je echter het beste uitzicht over het meerbekken.
  Meer info over: + Musegg-torens met Hof Hinter Musegg
 • Kapelbrug en watertoren

  Luzern ligt aan de Reuss, aan het einde van het Vierwoudstedenmeer, omringd door indrukwekkende bergtoppen. Sinds 1840 is de stad een toeristisch centrum, niet in de laatste plaats dankzij de mooi behouden oude binnenstad met zijn kapelbrug en watertoren.
  Meer info over: + Kapelbrug en watertoren
 • Stadstoren

  De stadstoren van Baden staat boven de noordelijke uitgang van het hoger gelegen stadsdeel en is de enige bewaard gebleven middeleeuwse vestingtoren.
  Meer info over: + Stadstoren
 • Grossmünster

  De grote kloosterkerk is een evangelisch gereformeerde kerk in de oude binnenstad van Zurich en is een van de beroemdste beeldmerken van Zurich. Deze nog altijd bestaande Romaanse kerk is in 1100 gebouwd en sindsdien vele keren verbouwd en gerenoveerd.
  Meer info over: + Grossmünster
 • Chapel Bridge and Water Tower

  Lucerne's landmark is considered to be Europe's oldest covered bridge. It was built in the 14th century and was originally a part of the city fortifications. The pictorial panels, which were incorporated in the 17th century, contain scenes of Swiss history as well as the Lucerne's history.
  Meer info over: + Chapel Bridge and Water Tower
 • Kloosterkerk Bern

  De kloosterkerk St.Vizenz is het indrukwekkendste laatgotische gebouw van de stad Bern en de grootste, belangrijkste laatmiddeleeuwse kerk in Zwitserland. Vanaf deze hoogste kerktoren van Zwitserland heeft u een fantastisch uitzicht over de stad tot ver in de omgeving van Bern en op de besneeuwde toppen van het Berner Oberland.
  Meer info over: + Kloosterkerk Bern
 • Oude binnenstad van Basel

  Wandel eens door de oude binnenstad van Basel, die behoort tot de best instandgehouden en fraaiste van Europa, en laat u daarbij verrassen door de ongeëvenaarde architectonische veelzijdigheid.
  Meer info over: + Oude binnenstad van Basel
 • Kasteel Schadenau Thun

  Kasteel Schadenau werd tussen 1846 en 1854 gebouwd in opdracht van bankier Denis Alfred de Rougemont. Bijna even aansprekend als de architectuur is ook de locatie van het kasteel: direct aan de zuidoever van de Thunersee bij de monding van de Aare, met uitzicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau.
  Meer info over: + Kasteel Schadenau Thun
 • Bazelse gemeentehuis

  Het marktplein wordt gedomineerd door het indrukwekkende gemeentehuis, zetel van het stadsbestuur van kanton Bazel. Op het plein zelf worden op weekdagen verse groenten, fruit en bloemen verkocht.
  Meer info over: + Bazelse gemeentehuis
 • Kasteel Thun

  Het middeleeuwse kasteel boven de stad Thun is een beeldbepalend baken aan de ingang van de regio Berner Oberland. Dit vrijwel onveranderd gebleven symbool van macht herbergt de zogenaamde ridderzaal, een van de weinig overgebleven representatieve zalen uit de middeleeuwen.
  Meer info over: + Kasteel Thun
 • Kerk Santa Maria degli Angioli

  In de kerk, die oorspronkelijk bij een franciscanenklooster hoorde, kan het beroemdste renaissancefresco van Zwitserland worden bewonderd. Het beslaat een hele wand van het kerkschip. Het door Bernardino Luini in 1529 geschilderde "Lijdensweg en kruisiging van Christus" valt op door zijn sterke uitdrukkingskracht en de levendigheid van de afzonderlijke scënes.
  Meer info over: + Kerk Santa Maria degli Angioli