Topmusea

50 Resultaten gevonden

50 Resultaten gevonden
50 Resultaten gevonden
 • Speeldozen- en automatenmuseum

  In 1796 ontwikkelde de Geneefse klokkenmaker Antoine Favre-Salomon een zakhorloge dat muziek kon maken. Sindsdien geldt hij als uitvinder van de muziekdoos en is Sainte-Croix wereldhoofdstad van de mechanische muziek. Ook vandaag de dag worden hier nog steeds muziekautomaten geproduceerd.
  Meer info over: + Speeldozen- en automatenmuseum
 • LAC Lugano Arte e Cultura

  Sedert september 2015 is het LAC (Lugano Arte e Cultura) een indrukwekkend podium voor eigentijdse creaties uit Zuid-Zwitserland. Het bouwwerk van architect Ivano Gianola uit Tessin biedt bezoekers kunst op 2500 vierkante meter en een moderne theater- en concertzaal met 1000 zitplaatsen.
  Meer info over: + LAC Lugano Arte e Cultura
 • Landesmuseum Zürich - De vitrine van Zwitserland

  Met de indrukwekkende nieuwbouw heeft het regiomuseum Zürich een moderne uitbreiding gekregen.Het Landesmuseum van Zurich bevat de grootste verzameling uit de Zwitserse cultuurgeschiedenis. De permanente tentoonstelling omvat ruim een miljoen cultuurhistorisch relevante voorwerpen van de prehistorie tot de 21e eeuw.
  Meer info over: + Landesmuseum Zürich - De vitrine van Zwitserland
 • Bourbaki-Panorama – reusachtig cilindrisch schilderij

  Langs de kant van de weg stervende soldaten, civiele vluchtelingen met hun hele hebben en houden en een leger, dat aan de Zwitserse grens haar wapens inlevert: het Bourbaki-Panorama is tevens getuige van de media- en oorlogsgeschiedenis van de negentiende eeuw.
  Meer info over: + Bourbaki-Panorama – reusachtig cilindrisch schilderij
 • Museum voor vormgeving Zürich

  Het museum voor vormgeving is het museum voor design en visuele communicatie in Zwitserland. Eind september 2014 heeft dit in het Toni-complex in Zürich de nieuwe locatie in gebruik genomen, het 'Schaudepot'. Daar zijn - naast de tentoonstellingszalen - ook de vier collecties van het museum samengebracht, met meer dan 500.000 designobjecten.
  Meer info over: + Museum voor vormgeving Zürich
 • Gotthelf centrum Emmental

  In het sinds augustus 2012 opengestelde centrum voor Gotthelf in Lützelflüh kan men kennis maken met deze legendarische pastoor-dichter: Men slentert door de met zorg gerestaureerde vertrekken van de vroegere pastorie en leeft zich in hoe men in een comfortabele stoel nadenkt, of in een spartaans ingerichte studeerkamer grootse werken creëert.
  Meer info over: + Gotthelf centrum Emmental
 • Chaplin’s World

  In het voorjaar van 2016 ging op het voormalige buitenverblijf van de familie Chaplin, “Manoir de Ban” in Corsier-sur-Vevey een hele wereld geopend rondom de “man met de meloen”:in het landhuis met het reusachtige park ontdekken bezoekers bezienswaardigheden uit zijn privéleven, terwijl in de nieuwbouw zijn kunstzinnige creaties centraal staan.
  Meer info over: + Chaplin’s World
 • Fondation de l'Hermitage - kunstmuseum

  De villa van de stichting Hermitage herbergt uitsluitend wisselende kunsttentoonstellingen. Wel permanent zijn de uitzichten op het Meer van Genève en de kathedraal Notre-Dame, die vroeger al een inspiratiebron vormden voor de landschapsschilder Camille Corot.
  Meer info over: + Fondation de l'Hermitage - kunstmuseum
 • Vindonissa

  Vindonissa was een belangrijk Romeins legerkamp in het tegenwoordige Windisch, waarvan de ruïnes bezichtigd kunnen worden. Middenin deze ruïnes staat de kloosterkerk Königsfelden, bekend om de unieke gebrandschilderde ramen uit de veertiende eeuw.
  Meer info over: + Vindonissa
 • Zentrum Paul Klee

  Het in 2005 geopende Zentrum Paul Klee is gewijd aan de persoon, het leven en het werk van Paul Klee (1879 – 1940). Het bevat de wereldwijd grootste verzameling werk van Klee, die tot de belangrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw gerekend wordt.
  Meer info over: + Zentrum Paul Klee
 • Alimentarium

  Het Alimentarium, dat aan de oevers van het Léman-meer, in Vevey, Zwitserland, is gelegen is het grootste museum ter wereld dat volledig gewijd is aan de voeding. Het museum is omringd door schitterende pedagogische moestuin.
  Meer info over: + Alimentarium
 • Burchten van Bellinzona

  De drie kastelen van Bellinzona behoren tot de topattracties van Tessin, ze zijn uniek in het alpengebied en sinds 2000 UNESCO-Wereldcultuurerfgoed. Door de kastelen, muren, torens en poorten gaat van deze verdedigingswerken een sterke fascinatie uit.
  Meer info over: + Burchten van Bellinzona
 • Centrum voor Fotografie

  De foto's geven de realiteit of de mogelijke alternatieven ervan weer. Het Fotomuseum Winterthur is een plaats voor de fotografie als kunst en als documentatie van de werkelijkheid. Dankzij de samenwerking met het fonds Fotostiftung Schweiz is een werkelijk uniek centrum voor fotografische kunst ontstaan.
  Meer info over: + Centrum voor Fotografie
 • Cailler chocoladefabriek

  De rondleiding voor bezoekers is gericht op de identiteit van Cailler of Switzerland en belooft een veelsoortige belevenis. Sensibel, zinnelijk en poëtisch: zo presenteert het universum van het chocolademerk zich in een transparante esthetiek met glans en filmbeelden.
  Meer info over: + Cailler chocoladefabriek
 • Rosengart verzameling – Klee, Picasso, Cézanne

  De Rosengart verzameling heeft haar goede naam te danken aan de twee unieke verzamelingen werk van Paul Klee en Pablo Picasso. Daarnaast zijn hier ook werken van meer dan 20 meesters uit de negentiende en twintigste eeuw te zien, waaronder Césanne, Monet en Matisse.
  Meer info over: + Rosengart verzameling – Klee, Picasso, Cézanne
 • Fondation Gianadda - kunst, archeologie en oldtimers

  De Fondation Gianadda in Martigny is een internationaal bekende culturele stichting met een veelzijdig karakter. Het museumaanbod reikt van archeologische tentoonstellingen tot een oldtimer- en sculpturenpark tot kunstverzamelingen en concerten.
  Meer info over: + Fondation Gianadda - kunst, archeologie en oldtimers
 • Mamco Genève

  Mamco is het jongste museum van Zwitserland, dat zich aan de hedendaagse kunst wijdt. Het is midden in Genève in een voormalig indrustriegebouw ondergebracht.
  Meer info over: + Mamco Genève
 • Museum voor Communicatie

  Directer als ooit tevoren: Naast interactieve stations, verrassende voorwerpen en enorme videoschermen dragen in het museum nu ook mensen van vlees en bloed – onze communicatoren – de fascinatie rond de wereld van communicatie uit.
  Meer info over: + Museum voor Communicatie
 • Museum Tinguely

  Het museum, ontworpen door Mario Botta, is gewijd aan het leven en werk van de belangrijke ijzerkunstenaar Jean Tinguely.
  Meer info over: + Museum Tinguely
 • Kunsthaus

  Het Kunsthaus Zürich is één van de bekendste Zwitserse musea en herbergt middeleeuwse schilderwerken, wereldberoemde werken van Picasso, Monet en Chagall alsook de grootste en belangrijkste collectie werken van Alberto Giacometti.
  Meer info over: + Kunsthaus
 • Museum Langmatt

  Renoir, Monet, Cézanne, Gauguin en van Gogh. De stichting waarin het Museum Langmatt van Baden is ondergebracht verenigt al deze belangrijke meesters. De doeken worden tentoongesteld in het origineel bewaard herenhuis van het kunstliefhebbende koppel.
  Meer info over: + Museum Langmatt
 • Stichting Beyeler

  Jaar in, jaar uit komen mensen van heinde en verre naar Riehen om zich te laten meevoeren in de kunstwereld van Hildy en Ernst Beyeler. Zij komen voor de collectie van werken uit het klassiek-moderne, of voor een van de opzienbarende tentoonstellingen. Maar ook het gebouw zelf van Renzo Piano en het bijbehorende park zijn de reis waard.
  Meer info over: + Stichting Beyeler
 • Musée d'art et d'histoire – Kunstmuseum Genève

  Het Kunst- en Geschiedenismuseum toont meer dan 7000 tentoonstellingsvoorwerpen van prehistorische vondsten tot aan werken van moderne schilders. Het in 1910 geopende Musée d’art et d’histoire is het grootste kunstmuseum van de stad Genève.
  Meer info over: + Musée d'art et d'histoire – Kunstmuseum Genève
 • Zoutmijn van Bex

  Eeuwenlang betekende het bezit van zout rijkdom en macht. De in de vijftiende eeuw ontdekte zoutbronnen van Bex worden tegenwoordig nog steeds ontgonnen. De mijn kan worden bezichtigd, een museum toont de zoutwinning van 1684 tot nu.
  Meer info over: + Zoutmijn van Bex
 • FIFA World Football Museum

  Het FIFA World Football Museum is een eerbewijs aan de populairste teamsport ter wereld. Het museum toont de interessante historie en ontwikkeling van het internationale voetbal, kijkt terug op de grote toernooien en laat zien hoe voetbal ook het leven van hele normale mensen beïnvloedt en verrijkt.
  Meer info over: + FIFA World Football Museum
 • Baur-verzameling – kunstschatten uit het Verre Oosten

  Alfred Bauer ontdekte tijdens zijn reizen naar het Verre Oosten zijn liefde voor de kunst. Meer dan vier decennia lang kocht hij kwalitatief hoogwaardige kunst- en cultuurobjecten uit China en Japan. Tegenwoordig is de Baur-verzameling een van de meest waardevolle in Zwitserland.
  Meer info over: + Baur-verzameling – kunstschatten uit het Verre Oosten
 • Zwitsers Nationaal Museum Kasteel de Prangins

  Het kasteel van Prangins, dat in de XVIIIde eeuw werd gebouwd door Louis Guiguer, een Zwitserse bankier die gevestigd was in Parijs, heeft binnen zijn muren beroemde personages zoals Voltaire of Joseph Bonaparte ontvangen. In dit mooie gebouw, dat uitkijkt op het Léman-meer en geklasseerd is als historisch monument, is vandaag de dag het Zwitsers nationaal museum ondergebracht.
  Meer info over: + Zwitsers Nationaal Museum Kasteel de Prangins
 • Het verder uitgebreide Kunstmuseum Basel

  Recentelijk is het Kunstmuseum Basel met nieuwbouw uitgebreid. Het bestaat nu uit drie gebouwen. Kunstmuseum Basel heeft een collectie eigentijdse kunst | Tegenwoordige tijd, te voet bereikbaar in pakweg vijf minuten vanaf het hoofdgebouw.
  Meer info over: + Het verder uitgebreide Kunstmuseum Basel
 • Forum Würth Rorschach

  Met de openstelling van het Forum Würth Rorschach heeft het 15e museale podium van de Würth collectie haar werk gestart. Direct aan het meer gelegen ontstond hier naast Arlesheim en Chur de derde Zwitserse locatie.
  Meer info over: + Forum Würth Rorschach
 • La Maison du Gruyère AOP

  Greyerzerkaas is er in overvloed. Duizenden tonnen worden er jaarlijks geproduceerd van deze harde kaassoort met beschermde herkomstaanduiding AOP. Maar van moderne kaasboerderijen, die le Gruyère AOC maken, is er maar één en dat is “La Maison du Gruyère”.
  Meer info over: + La Maison du Gruyère AOP
 • Verkeersmuseum Luzern

  Het meest bezochte museum van Zwitserland geeft een interactieve en veelzijdige kijk op het verleden, het heden en de toekomst van de mobiliteit. Naast het museum valt er heel wat te ontdekken met unieke attracties (de enige in het land) als het filmtheater, het planetarium, het Swiss Chocolate Adventure of de Media World.
  Meer info over: + Verkeersmuseum Luzern